Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü

PolyVar Yellow

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

PolyVar Yellow 275 mg impregnát csík méhkaptárban való alkalmazásra A.U.V.

1. A FORGALOMBA HOZATALI ENGÉDELY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁERT FELELŐS GYÁRTÓNAK A NEVE ÉS CÍME
A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Bayer Hungaria Kft. 1123 Budapest, Alkotás u.
50.
A gyártasi tételek felszabadításáértt felelős gyártó: KVP, Pharma + Veterinär-Produkte GmbH, Projensdorfer Str. 324 D-24106 Kiel, (Németorszag)

2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMENY NEVE
PolyVar Yellow 275 mg impregnált csík méhkaptárban való alkalmazásra A.U.V. Flumetrin

3. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE
Sárga, műanyag csík, 15 lyukkal.
Hatóanyag: egy impregnált csík 275 mg flumetrint tartalmaz.

4. JAVALLAT(OK)
Mézelő méh flumetrinre érzékeny Varroa destructor okozta fertőzésének kezelésére.

5. ELLENJAVALLATOK
Nem alkalmazható piretroidokkal szembeni ismert rezisztencia eseten. Lásd még a
Küiönleges figyelmeztetések szakaszt.

6. MELLÉKHATÁSOK
Nincs.

Ha súlyos nemkívanatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

7. CÁLÁLLAT FAJ(OK)
Mézelő méh.

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT
Méhkaptárban történő alkalmazásra. A csíkot a kaptár bejáratába kell helyezni. Egy átlagos méhkaptárban két csíkot kell használni

9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT:
Az impregnált csík alkalmazása:

A kezelést röviddel a mézhordás és a pergetés után kell elkezdeni, amikor a méhek repülési aktivitása még elég magas a megfelelő kezelési hatékonyságához és az egészséges téli fejlődéshez. A kezelést legalább 9 héten át kell folytatni az aktív repülési időszak végéig, de a kezelés időtartama nem haladhatja meg a 4 hónapot. Amennyiben az atkahullás a kilencedik hét végén is folyamatos, a kezelést tovább kell folytatni. Ily módon a kezelési időszak általában lefedi a horizontális (pl. rablás általi) atkafertőzés kritikus időszakát.
A kezelés hatékonyságát a 4.4 pontban leírtak szerint ellenőrizni kell.
A csíkot a kaptár bejáratához kell rögzíteni, úgy, hogy a méhek a kaptárba berepülni vagy a kaptárt elhagyni csak a csík lyukain keresztül tudjanak.
Ügyelni kell rá, hogy az impregnált csíkok lyukai és teljes felülete ne legyen letakarva, hogy a méhek szabadon érintkezhessenek vele, illetve hogy a kaptár szellőzése biztosított maradjon. A csíkok kialakítása nem befolyásolja az elhullott méhek szabad eltávolítását.A csíkokat nem szabad elvágni.
A csomagolás csak az impregnált csíkokat tartalmazza, azonban a csík felhelyezéséhez a kaptár típusától és a bejárat méretétől függően további eszközök, mint szegecsek, kapcsok, szögek, vagy fadarabok lehetnek szükségesek. A csíkokat különböző módon belülről, vagy kívülről is lehet rögzíteni.
Azokon a kaptárakon, amelyek széles bejárattal rendelkeznek, két csíkot kell rögzíteni egy vonalban (pl Boczonadi, Dadant, német normál. Langstroth, egyszerű Spaar-Kast és Zander kaptárak esetében.)
Azokon a kaptárokon, amelyek kis bejárattal rendelkeznek, két impregnált csíkot kell az éleinél “L” alakban egymás mellé illesztve – mint egy téglatestet -a bejárat előtt rögzíteni.

10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ
Méz: nulla nap.
Mézhordás alatt nem használható

Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra.
Kizárólag állatorvosi rendelvényre adható ki!

Kapu szélessége: 16,5 cm, magassága: 2 cm, lyuk átmérője: 7 mm

A készítmény személyesen is megvásárolható Nemesnádudvaron a méhész boltban.