Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Oxálsav 10 kg (1595 Ft / kg)

Ár:
15.950 Ft (12.559 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Hogyan használjuk az oxálsavat?

Az emberre is veszélyt jelentő, de az atka ellen hatásos szerves savak az oxálsav, a hangyasav és a tejsav. Fontosak az általános tudnivalók, az alkalmazás, illetve az adagolás módja, a kezelés időtartama, a kezelés optimális ideje és a kezelési módok, munkavédelmi szabályok szigorú ismerete és betartása a kezelések eredményessége és egészségünk megóvása érdekében.

A folyékony oxálsav-oldat befecskendezése az egyik lehetőség, míg a kristályos oxálsav szublimálása a másik hatékony módszer, a harmadik pedig a glicerinben oldott oxálsavval átitatott tartós hordozó alkalmazása.

Fontos!

Míg a folyékony oxálsav oldatot csak 2 havonta vagy fiasítás mentesidőszakban 1 alkalommal zárókezelésként használhatjuk biztonságosan, addig a másik két eljárást fiasításos időszakban is alkalmazhatjuk a méz pergetés megkezdését megelőző 14. napig, tehát oxálsavas szublimálást végezhetünk 3 naponta, a glicerines - oxálsavas tartós hordozó pedig a legújabb kutatások szerint kifejti taglózó hatását a varroa destructorral szemben több mint 30 napig.

Munkavédelem

Csurgatás oxálsav oldattal:

Az oxálsav használatához még a csurgatáshoz is elengedhetetlen egy jó minőségű gumikesztyű!

Tartós hordozó készítése:

Elengedhetetlen munkavédelmi eszköz a gumikesztyű.

Szublimálás bármilyen oxálsavhoz gyártott készülékkel:

Teljes álarc szerves savak gázainak szűrésére alkalmas szűrőbetéttel pl: ABEK2P3 vagy azzal egyenértékű, valamint teljes testet fedő öltözet.

Az oxálsavas kezelés után alapos zuhanyzás javasolt.

Recept oxálsavas csurgatáshoz ( fiasításmentes időszakban)

Hozzávalók:

40 g kristályos oxálsav

500 g kristálycukor

Meleg víz

Elkészítése:

Az oxálsavat és a kristálycukrot mérés után szárazon összekeverjük, belehelyezzük egy mérőedénybe és 1000 ml-re kiegészítjük meleg vízzel. Addig keverjük míg áttetsző nem lesz.

Az oxálsav személyesen is megvásárolható Nemesnádudvaron a méhészboltban.