Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Mit rendelt tőlünk a világhírű Stihl?

Virág Csaba
2014. 06. 05. 11:07:00

Egy projekt keretében a világhírű STIHL cégnek is gyártottunk kaptárakat!

A Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara új kutatási programot indított, melynek célja mézelő méh (Apis mellifera) családokra alapozott környezeti monitoring rendszer fejlesztése.

Az elképzelés értelmében a fejlesztendő monitoring rendszer alapját az Egyetem botanikus kertjében, valamint az együttműködő, a környezetükért felelősséget érző és vállaló iparvállalatok területén elhelyezett méhcsaládok jelentik. A méhek amellett, hogy puszta jelenlétük jól jelzi a környező élővilág állapotát, számos információt is szolgáltatnak a kaptárba gyűjtött anyagok segítségével. Az egyes méhcsaládok által gyűjtött nektár, virágpor, propolisz és víz egy jól körülhatárolható területről származik, így az adott területre jellemző szennyező anyagokkal (nehézfémekkel, füstgázokból származó szennyeződésekkel, vegyszer maradványokkal, stb.) terhelt. A minták kémiai analízise az adott földrajzi környezet jellemző állapotáról nyújt adatokat, melyek kiválóan hasznosíthatók a vállalat környezeti teljesítményének értékelése során.

A Virág Kft. működése során mindig kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre, így örömmel vállaltuk a felkérést, hogy a kutatási program kaptárjait mi gyártsuk. A kutatást támogató vállalatok részére a vállalat arculati elemeit megjelenítő kaptárokat is készítettünk, ennek szép példája a világhírű STIHL cég részére készült méhkaptárunk is.

A kutatásról további információt az Erdőmérnöki Kar Erdőművelési és Erdővédelmi Intézete nyújt (http://www.emk.nyme.hu/index.php/19099/).

Címkék: kaptár, projekt, Stihl, világhírű, kutatás, Virágkaptár