Újdonság a Virág Kft-től

Legújabb fejlesztésünkkel nagy űrt töltöttünk be a fekvő rendszerű kaptárak használhatósága területén.

Ez a fejlesztésünk is jogvédelem alatt áll! Nyilvántartási szám: Sz.T.N.H. 005053

Ez a fejlesztésünk is jogvédelem alatt áll! Nyilvántartási szám: Sz.T.N.H. 005053

Magyarországon a méhészek kb. 1/3-a méhészkedik fekvő rendszerű kaptárakban. Az újdonság elsősorban őket érinti. Régóta igény mutatkozik a könnyebb takarítás miatt az alj levehetőségére. Mi nem elégedtünk meg ennyivel és hosszú, kitartó munkával megalkottuk a levehető – cserélhető aljat ahol ugyanannak a kaptárnak lehet normál-higiénikus lemezes – higiénikus lemezes + taposórácsos alja, amit 4 csavar kitekerésével cserélhetünk igényünk szerint, vagy új aljra ha a régi tönkrement. Szintén egyedülálló újdonság, hogy a levehető taposórácsos alj fölé belső virágporgyűjtőt is helyezhetünk és ugyanazzal a 4 csavarral rögzíthetjük a kaptárt az aljjal és a virágporgyűjtővel együtt.

Egyszerű és praktikus megoldás!

Összefoglalva:
A fekvő rendszerű kaptárak terén újításunknak köszönhetően elérhetővé vált
a rakodó kaptárak komfortja.
– A 4 darab csavar kitekerésével az alj levehető.˜
– Könnyen takarítható, cserélhető,  változtatható (nem kell az egész kaptárt kicserélni ha az alj tönkrement, vagy váltani szeretnénk pl. normálról taposórácsra) ˜
– Alsó virágporgyűjtő betétlemez használatát lehetővé teszi.

 

Ön pénzt és időt takaríthat meg!

Pénzt
– Ha az alj tönkrement (leghamarabb használódik el, mivel a talajhoz a legközelebb helyezkedik el, és állandó párának van kitéve.) nem kell új kaptárt vásárolnia elég csak az aljat megvennie.
– Ha normál aljat vásárolt, és később meggondolja magát és higénikus lemezes,vagy higénikus lemezes -taposórácsos aljat szeretne, nem kell új kaptárt vásárolnia elég csak a megfelelő aljat.
– A taposórácsos aljra elég egy virágporgyűjtő(belső) lemezt vásárolnia és a virágporgyűjtéssel is jövedelemforráshoz jut.(2000Ft.felett van kg-ja) A méheknek nem kell megszokniuk az új kijárót mint a külső gyűjtőnél,mert itt az eredeti kijáró felett van közvetlenül,tetszés szerint állítható gyűjtő, és nem gyűjtő módba. A teljes alj felületén folyik a gyűjtés.

Időt takarít meg:
Kaptártakarításkor nem kell a kereteket kivenni,hogy hozzáférjen az aljhoz,négy csavar kitekerésével a kaptár leemelhető a fenékről..